18 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ (μετά τις εκλογές)




 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!
Ας μην πούμε «χίλια ευχαριστώ» στους συναδέλφους που μας στήριξαν, γιατί μάλλον θα είναι λίγα, ούτε για αισθήματα ευθύνης, γιατί θα φανεί πολύ κοινότυπο.
Προφανώς και δεν έγιναν πολλά μέχρι τώρα (όσα θα θέλαμε τουλάχιστον), όπως και σε πολλά δεν κάναμε την διαφορά που ονειρευτήκαμε.
Ό,τι κάναμε όμως, το κάναμε καθαρά και χωρίς σκοπιμότητες. Με γνώμονα το συμφέρον και το δίκιο των συναδέλφων.
Ναι έχουμε πολιτική άποψη!!! Τέτοια που μας επιφορτίζει διαρκώς με το «Καθήκον». Ένα καθήκον δράσης, προσφοράς, αλληλεγγύης απέναντι στην κοινωνία, στους συναδέλφους, στην οικογένειά μας, στους ίδιους μας τους εαυτούς. Δεν το παίζουμε «ανεξάρτητοι» για να τα έχουμε καλά με τις διοικήσεις, με τους υπουργούς, με την εξουσία.
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! Η πολιτική μας άποψη, μας οδηγεί στο να απορρίπτουμε την αντίληψη πως «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ». Πάντα υπάρχει «άλλος δρόμος» και «άλλες επιλογές», όμως δεν έρχεται μόνος του. Κάποιοι πρέπει να δράσουν με τόλμη και συλλογικότητα, γιατί οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος «να ανοίξουμε τον άλλο δρόμο».
Δεν διαπραγματευτήκαμε ποτέ πίσω από κλειστές πόρτες κι οι συνάδελφοι το ξέρουν καλά. Αγωνιούσαμε καθημερινά για ό,τι συμβαίνει στο νοσοκομείο. Κρατούσαμε το σωματείο ΑΝΟΙΧΤΟ σε κάθε εργαζόμενο, όταν αυτοί που σήμερα ξαναβγήκαν στον αφρό ήταν εξαφανισμένοι. Κι όσο πιο μεγάλη ήταν η μάχη, τόσο πιο ηχηρή η απουσία τους!!!
Στηριχτήκαμε κυρίως από το χαμηλόβαθμο προσωπικό και από όσους δουλεύουν πραγματικά με όρους «ΓΑΛΕΡΑΣ» μέσα στο νοσοκομείο, χωρίς να «κρατάμε δώρα» ή να τους κλείνουμε το μάτι πως τάχα θα έχουν ανταλλάγματα για την ψήφο αυτή!!!
Απέναντί μας βάλαμε ανθρώπους, λογικές και νοοτροπίες που «έρχονταν από το παρελθόν». Άνθρωποι που διεκδίκησαν με περισσή υποκρισία, χωρίς να έχουν τίποτα να πουν, την ψήφο των εργαζομένων. Κυβερνητικοί συνδικαλιστές, εγκάθετοι της Διοίκησης και των Διευθύνσεων, που εμφάνιζαν το «άσπρο μαύρο» μιλώντας με ιλουστρασιόν γλώσσα για κάποιο αόριστο Δίκιο!!!!


Με λογισμό και μ’ όνειρο ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ μπροστά, σε μια δύσκολη νέα περίοδο για τα νοσοκομεία, την Υγεία, για τους εργαζόμενους και για την χώρα. Φιλοδοξούμε να συμβάλουμε για ένα σωματείο Δυνατό και Αγωνιστικό, πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, χωρίς διγλωσσίες αλλά και χωρίς κομματικούς παντογνώστες. Με νέο προεδρείο, που να απαρτίζεται από τις δυνάμεις που εκφράζουν αυτή τη φυσιογνωμία, που είναι αποφασισμένες να τα βάλουν με όλα τα συμφέροντα και τους διοικητικούς μηχανισμούς, με την επίθεση των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Που παίρνουν διαζύγιο από τη συνδιαλλαγή μαζί τους. Κάθε άλλη επιλογή είναι παράδοση και υποταγή, είναι ανακόλουθη με την ετυμηγορία της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ. Είναι επίκαιρα τα λόγια του Κώστα Βάρναλη: «Απ' τα τσακάλια δε γλυτώνεις με ευχές και παρακάλια».
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα διαφορετικό συνδικαλισμό. Ανθρώπινο, ρεαλιστικό, αγωνιστικό, αλληλέγγυο, έντιμο. Ένα συνδικαλισμό που δεν θα απωθεί αλλά θα ενώνει και θα συσπειρώνει!
 γαλέρα
Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων Αττικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου