22 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (21/12/2017) για τη συγκρότηση προεδρείου

Στη χτεσινή (20/12) πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου ΔΣ του σωματείου για τη συγκρότηση προεδρείου, η θέση της γαλέρα ήταν:
1) Προεδρείο αγωνιστικό, ανεξάρτητο από κυβέρνηση, διοίκηση, νοσηλευτική υπηρεσία
2) Καμιά εμπιστοσύνη στις παρατάξεις που θέλουν σωματείο "του καναπέ" και των "τακτοποιήσεων των δικών μας", υποχείριο του διοικητικού μηχανισμού
3) Προεδρείο ενωτικό, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του, όχι όμως με παρατάξεις που έχουν διαφορές αγεφύρωτες, γιατί τότε ούτε σωματείο λειτουργεί, ούτε δυναμική δημιουργεί (απλώς μοιράζονται οι "καρέκλες")
4) Προεδρείο που να αντιπροσωπεύει την επιλογή της πλειοψηφίας των εργαζομένων (Γαλέρα και ΠΑΜΕ συγκεντρώνουν 7 στις 11 έδρες και αθροιστικά το 65% των ψήφων)
Με βάση τα παραπάνω προτείναμε στην Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΠΑΜΕ) τη συγκρότηση κοινού προεδρείου των δύο παρατάξεων (παραχωρώντας τους ακόμα και τη θέση του προέδρου του σωματείου αν επιθυμούσαν), ώστε να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε τη δράση του σωματείου για τα μεγαλύτερα προβλήματα των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ:
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, διώξιμο των εργολάβων, κατάργηση των ελαστικών θέσεων εργασίας με μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβάσεων, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο ΕΣΥ, αύξηση της χρηματοδότησης στο νοσοκομείο, αυξήσεις μισθών, υπερωριών και επαναφορά των καταργημένων δώρων και όλων των απωλειών από τα μνημόνια, κατάργηση των νόμων για την ανθρωποφάγα αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
Για ελεύθερες μετατάξεις για όλους όσους πληρούν τα τυπικά προσόντα, ώστε να σπάσει το "απόστημα" του ρουσφετιού, της διοικητικής αυθαιρεσίας και της εξάρτησης από τα σάπια πολιτικοσυνδικαλιστικά κυκλώματα.
Για να σταματήσει η αθλιότητα των ράντζων. Για να πούμε όχι στο νέο μνημονιακό οργανισμό που σχεδιάζεται. Για να σταματήσουν οι επικουρίες και οι συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού και να χορηγηθούν όλα τα οφειλόμενα ρεπό.
Για να βάλουμε τέλος στην αδικία: στην ανεξέλεγκτη εξουσία των διευθυντών και των υπηρεσιών που παραβιάζουν κάθε κριτήριο ισοτιμίας και δικαιοσύνης, τακτοποιούν τους "δικούς τους" στα "καλά πόστα" και τιμωρούν με δυσμενή μετακίνηση όποιον διαμαρτύρεται. Για να απαγορευτούν οι εργασίες σε αλλότρια καθήκοντα. Και όλα αυτά με τη λογική μαζικής, αγωνιστικής στάσης απέναντι στην κυβέρνηση, τη διοίκηση και τη νοσηλευτική υπηρεσία και όχι με τη συνδιαλλαγή μαζί τους.   
Η παράταξη «Ανεξάρτητη και Δίκαια Εκπροσώπηση Εργαζομένων Αττικού» επέμενε στη λογική του αντιπροσωπευτικού προεδρείου απειλώντας μάλιστα, διαμέσου του εκπροσώπου της ότι «αν δεν εκλεγούμε πρόεδροι το σωματείο θα μείνει κλειστό και ότι θα καλέσουμε τους εργαζόμενους να διαγραφούν από το σωματείο!». Επιπλέον αρνήθηκε την πρόταση της Γαλέρας να αποφασίσει το ΔΣ για τις γιορτές (παιδικό θέατρο, δωροεπιταγές κλπ), ανεξάρτητα από τη συγκρότηση προεδρείου λέγοντας ότι «όσο να βγάλουμε πρόεδρο το ταμείο θα μείνει κλειδωμένο».
Εξαιρετικά προβληματική όμως ήταν και η στάση του ΠΑΜΕ. Ουσιαστικά και αυτοί τάσσονται υπέρ του "αναλογικού, αντιπροσωπευτικού προεδρείου", θεωρούν δηλ. ότι όλες οι παρατάξεις είναι λίγο - πολύ ίδιες (παρότι προεκλογικά κόπτονται για το αντίθετο) και τις "κατατάσσουν" ανάλογα με τη σειρά εκλογής - λες και παίζουμε πρωτάθλημα. Όμως εδώ κρίνονται θέσεις και πρακτικές, τι επιδιώξεις κρύβονται και τι συμφέροντα παίζονται (από τις διοικήσεις και την εξουσία) για το σωματείο και γενικά για το υγειονομικό κίνημα. Δεν τα βλέπει αυτά το ΠΑΜΕ; Θεωρεί ότι μπορούμε να "πάμε όλοι μαζί και αγαπημένοι"; Και οι ωφελημένοι και οι ριγμένοι; Και οι καπετάνιοι και οι κωπηλάτες; Η μόνη διαφοροποίηση του ΠΑΜΕ σε σχέση με τις προηγούμενες φορές είναι ότι δέχονται την προεδρία της παράταξης «Ανεξάρτητη και Δίκαια Εκπροσώπηση Εργαζομένων Αττικού», χωρίς όμως κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα. Δηλαδή μόνο θέμα προσώπων είναι μια παράταξη; Και όχι πως συγκροτήθηκε, τι πιέσεις άσκησε σε συναδέλφους, τι θέσεις έχει ή δεν έχει, τι στάση κράτησε σε κρίσιμα ζητήματα;
Όλοι κρίνονται.
Θα παλέψουμε να λειτουργήσει το σωματείο και για όσο χρόνο απαιτηθεί για να συγκροτηθεί προεδρείο. Στα σωματεία δεν υπάρχουν αδιέξοδα - όλοι είναι ίσοι, δεν υπάρχουν διοικητές και υποδιοικητές. Τον τελικό λόγο έχουν μόνο οι εργαζόμενοι.
                                                                       γαλέρα

Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων Αττικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου