13 Ιουλίου 2020

Δημοσίευση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΔΙΤ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020


γαλέρα Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων Αττικού
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020
ΣΚΗΝΗ 1: Ο «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» τουϊτάρει 30/1/2020
Από το νοσοκομείο Αττικόν θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.
Σε ανάρτηση του ο κ. Κικίλιας αναφέρει χαρακτηριστικά πως το Αττικόν αποτελεί “νοσοκομείο - πιλότος” για αναβάθμιση και μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων ΣΔΙΤ. Η Σύμπραξη ΣΔΙΤ, στην παρούσα φάση, θα σχετίζεται με ακριβό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Για τη λειτουργία και τη συντήρηση των μηχανημάτων θα είναι υπεύθυνοι οι ιδιώτες, όπως σημειώνει ο κ. Κικίλιας.
ΣΚΗΝΗ 2: Έχει προηγηθεί η απαραίτητη «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ» 29/1/2020
«Με τον Υπεάρχη, το διοικητή και τους συναδέλφους ιατρούς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν, δεσμευόμαστε όλοι να εργαστούμε σκληρά προς όφελος του Έλληνα ασθενή». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας «εάν αυτή τη στιγμή σε ένα νοσοκομείο ο μαγνητικός ή ο αξονικός τομογράφος είναι 30 χρόνων και το κράτος κρίνει ασύμφορη τη συντήρηση του, θα μπορούμε κατά χρήση και περίπτωση με ΣΔΙΤ, με leasing να πάρουμε μηχανήματα από τους ιδιώτες». «Σήμερα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για τις υπηρεσίες αυτές, έτσι θα συμβαίνει και όταν αυτές θα παρέχονται με ΣΔΙΤ. Εκτός από την εφαρμογή ΣΔΙΤ, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην αλλαγή των εφημεριών στην Αττική», επεσήμανε.
ΣΚΗΝΗ 3: ΟΙ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ» 21/1/2020
Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη στους Έλληνες εφοπλιστές για την προσφορά τους 6 εκατομμυρίων ευρώ σε νέες τουαλέτες και κλινοσκεπάσματα στα νοσοκομεία!!!
«Η προσφορά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών θα δώσει στους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία ένα αίσθημα αξιοπρέπειας», τουϊτάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι δεν μας λένε όμως για τις Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα;

  1. Με τις ΣΔΙΤ εισβάλουν οι ιδιώτες και οι κερδοσκόποι στο δημόσιο. Είναι δυνατόν αυτό να είναι κοινωνικά ωφέλιμο; Όλοι γνωρίζουν ότι το κέρδος (που είναι η κινητήρια δύναμη μιας ιδιωτικής επένδυσης) είναι ασύμβατο με την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, δωρεάν, ισότιμα και πλήρως. Αγορά και δημόσιο δεν μπορούν να συνυπάρχουν σαν καλή οικογένεια. Ή το ένα θα επικρατήσει ή το άλλο.
  2. Με τις ΣΔΙΤ αλλάζει η μορφή ιδιοκτησίας. Θα εκμεταλλεύεται πλέον ο ιδιοκτήτης μέρος της περιουσίας και των υποδομών του δημόσιου νοσοκομείου για 25-30 χρόνια (σαν τα διόδια των εθνικών οδών). Μετά βλέπουμε τι θα βρούνε!
  3. Με τις ΣΔΙΤ το κέρδος της ιδιωτικής εταιρείας θα προέρχεται όχι μόνο από την απλή αγορά και συντήρηση ενός ιατρικού μηχανήματος πχ μαγνητικού τομογράφου, αλλά από τη διαχείριση του για πολλά χρόνια. Αυτό θα γίνεται με την είσπραξη των χρημάτων του ΕΟΠΥΥ όλων των ασφαλισμένων που θα έρχονται για εξέταση. Έτσι, τα εν λόγω τμήματα, μετατρέπονται σε παραρτήματα Διαγνωστικών κέντρων και άλλων επιχειρήσεων. Στην πορεία (παρότι τώρα ορκίζονται για το αντίθετο) η εταιρεία είτε θα φέρει «δικούς» της εργαζόμενους με ιδιωτικής μορφής συμβάσεις ή θα μετατρέψει τους ίδιους τους συναδέλφους σε υβρίδια υπερεκμετάλλευσης (με δόλωμα λίγα ευρώ παραπάνω). Το πρωί δημόσιος υπάλληλος, το απόγευμα και το βράδυ υπάλληλος της εταιρείας.
  4. Η κυβέρνηση ρωτάει (δήθεν αθώα): «Είναι κακό να μπουν οι ιδιώτες, αφού οι ασθενείς δεν θα πληρώνουν»; Ποιος είπε όμως ότι δεν θα πληρώνουν; Καταρχήν τον ΕΟΠΥΥ ποιος τον πληρώνει; Οι επιχειρηματίες; Δεν τροφοδοτείται με κονδύλια κυρίως από τις εισφορές των εργαζομένων; Γιατί αυτά να πηγαίνουν στις εταιρείες (που πολλές φορές υπερτιμολογούν τις εξετάσεις και τις ιατρικές πράξεις) και να μην επιστρέφουν στο ΕΣΥ και γενικά στο δημόσιο για κοινωνικούς σκοπούς; Τα χειρότερα όμως θα έρθουν μετά: Γιατί; Μα απλούστατα γιατί κάθε 2 – 3 χρόνια στα μουλωχτά έρχεται μια νομοθετική ρύθμιση που ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ τα συσσωρευμένα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία. Η τελευταία τέτοια ρύθμιση έγινε μόλις προ μηνός (ΥΑ Β2.α/ Γ.Π. οικ. 88565/24-12-2019). Αφορούσε χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία για την τριετία 2015 – 2017. Διαγράφτηκαν με μια «μονοκονδυλιά» 3,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! Δηλαδή ο ΕΟΠΥΥ δεν είχε να πληρώσει σχεδόν ούτε …«σάλιο» και το κράτος (για 3η συνεχόμενη φορά τα τελευταία 7 χρόνια) διέγραψε τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία. Τους ιδιώτες όμως θα υποχρεούται να τους αποζημιώνει μέχρι τελευταίου ευρώ. Πως αν τα κονδύλια του δεν φτάνουν; Μα με την άμεση συμμετοχή του ασφαλισμένου με όλο και μεγαλύτερο ποσοστό (όπως με τα φάρμακα). Βλέπετε πως το «δωρεάν» που ισχυρίζεται ο κ. Κικίλιας γίνεται πληρωμή κανονικά και με το νόμο;
  5. Οι ΣΔΙΤ στην Υγεία υπήρχαν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις (και με το ΣΥΡΙΖΑ). Μορφές ΣΔΙΤ είναι οι εργολαβίες σε καθαριότητα-σίτιση, η αποστράγγιση των τεχνικών υπηρεσιών και η ανάληψη της συντήρησης των νοσοκομείων από εταιρείες, τα «νόμιμα» ιδιωτικά ιατρεία και χειρουργεία των Πανεπιστημιακών, η άθλια πρακτική με το φακελάκι, τα απογευματινά. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ που θα δώσει τη χαριστική βολή στο δημόσιο νοσοκομείο. Μέσω των ΣΔΙΤ θα νομιμοποιηθεί η είσοδος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, των ιδιωτών γιατρών, η επέκταση των εργολαβιών σε διοικητικές ή τεχνικές υπηρεσίες, σε τραυματιοφορείς, η «κοστολόγηση» της ίδιας της αρρώστιας με τα ΚΕΝ –DRGs ώστε να πληρώνει ο ασθενής, εάν χρειάζεται παραπάνω ημέρες νοσηλείας ή θεραπείας σε σχέση με τις προβλεπόμενες από το πρωτόκολλο!
  6. Με τις ΣΔΙΤ μαζί με τους ιδιώτες στο νοσοκομείο έρχονται και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπως ήδη γίνεται στις εργολαβίες και γενικά στον ιδιωτικό τομέα. Η μόνιμη, σταθερή και με πλήρη δικαιώματα δουλειά θα ανήκει στο παρελθόν αν δεν τους σταματήσουμε.
  7. Το ίδιο εξάλλου το δημόσιο πανεπιστήμιο και η Ιατρική σχολή έχουν εξελιχτεί σε μια καθωσπρέπει ΣΔΙΤ.
ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥΣ
Από τη μια οι κυβερνήσεις πετσοκόβουν τους προϋπολογισμούς για τα νοσοκομεία, ληστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν κάνουν προσλήψεις, για να δίνουν φοροαπαλλαγές και κίνητρα στους «επενδυτές», να ξεπληρώνουν το χρέος στους διεθνείς τραπεζίτες και την Ε.Ε., να διογκώνουν τις πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ.
Και από την άλλη έρχονται ως «εξυγιαντές», δηλαδή ΠΩΛΗΤΕΣ, ΠΛΑΣΙΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ πάνω στη “γαλέρα” της δημόσιας υγείας που οι ίδιοι δημιουργήσανε.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΝ … ΣΤΙΣ BUSINESS
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ - ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΕΛΟΥΝ
ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ (με το αζημίωτο)
Ας κοπιάσουν - τους περιμένουμε!
Οι ΣΔΙΤ και η επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων δεν θα περάσουν.
Η αγωνιστική απάντηση των υγειονομικών, της 11 Δεκέμβρη, απέναντι στη φιέστα του ΠΙΣ
(που διοργάνωσε το πραξικοπηματικό προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιρειών και διαγνωστικών αλυσίδων)
ήταν μόνο η αρχή.

γαλέρα

Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων Αττικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου